Artykuł sponsorowany
Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za treść artykułu i osobiste poglądy autora.
Prawidłowe i wydajne funkcjonowanie każdego zakładu produkcyjnego zależy od dobrej strategi, organizacji pracy oraz dobrych pracowników. Ciężko osiągać jednak dobre wyniki i oferować usługi na najwyższym poziome bez odpowiedniego sprzętu. Wszystkie inne czynniki przestają mieć znaczenie w przypadku maszyn niespełniających wymagań ciężkiej branży spożywczej.
Poniżej przedstawiamy niektóre rodzaje maszyn dostępnych w naszym sklepie. Są to urządzenia, dzięki którym wszystkie procesy w branży spożywczej będzie można znacznie usprawnić i zautomatyzować. Poszczególne modele wybieramy do naszej oferty od wyspecjalizowanych producentów posiadających ogromną wiedzę i doświadczenie – dzięki temu tworzą urządzenia wykorzystujące najnowszą technologię i spełniające najwyższe standardy.
Przeznaczone do mieszania różnego rodzaju farszów mięsnych mieszałki spożywcze doskonale sprawdzą się w różnego rodzaju zakładach produkujących wędliny czy konserwy. Znajdziesz u nas maszyny pochodzące od uznanych firm takich jak Velati, ASGO czy Nowicki.
Do przygotowywania farszu i rozdrabniania produktów mięsnych służą także kutry masarskie. W naszej ofercie posiadamy najwyższej klasy sprzęt wyróżniający się solidnością i niezawodnością o ostrych nożach i nowoczesnych rozwiązaniach. W naszym asortymencie znajdują się modele różniące się pojemnością i parametrami od takich producentów jak Kilia, Laska, Nowicki, Seydelmann, GEA, Talska, KG Wetter czy Dadaux.
Masowanie to proces powodujący rozluźnienie struktury, częściowe zniszczenie komórek oraz poprawę przepuszczalności błon komórkowych mięsa. Jest to jedna z najczęściej stosowanych metod obróbki mechanicznej mięsa pozwalających je uplastycznić. Dzięki dobrej jakości maszynie jesteśmy w stanie przeprowadzić ten proces bez niszczenia struktury mięsa, zachowując jego doskonałe właściwości. Takie efekty zapewnia sprzęt marki Nowicki, Lutetia czy Vakona.
Skuteczne i szybkie pakowanie produktów to podstawa w każdym zakładzie produkcyjnym. W przypadku firm zajmujących się żywnością zamknięcia muszą być najwyższej jakości, aby zachować świeżość mięsa oraz walory zapachowe i smakowe. Najlepszą wydajność i efekt końcowy zapewniają pakowarki próżniowe – są wygodne w obsłudze, bardzo szybkie oraz zapewniają niezrównaną szczelność.
Sprawdź nasze maszyny – jesteśmy przekonani, że znajdziesz sprzęt odpowiadający wymaganiom Twojego zakładu. Różnorodność naszego asortymentu sprawia, że jesteśmy w stanie spełnić potrzeby właścicieli małych biznesów, jak i wielkich zakładów produkcyjnych i przetwórstwa żywności. Pozyskujemy wyłącznie najwyższej klasy urządzeniaod najlepszych światowych producentów. Niezależnie czy zdecydujesz się na nowy, czy używany sprzęt, będzie on w doskonałej kondycji gotowy do wydajnej pracy przez długi czas. Zapraszamy do zapoznania się z naszą pełną ofertą – Eryfood Machinery
Fot.: materiał prasowy Klienta.